Skip to main content

Chef-dirigent


Geert Baetens

Klarinettist-dirigent Geert Baetens studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij de wereldbekende professor Walter Boeykens. Hij verwierf er de eerste prijzen notenleer, klarinet en het getuigschrift pedagogie klarinet. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel studeerde hij kamermuziek, en harmonie- en fanfaredirectie onder leiding van Jan Segers en Norbert Nozy. Hij behaalde er tevens het pedagogisch getuigschrift samenspel en instrumentaal ensemble. Voor harmoniedirectie ging hij zich verder bekwamen bij Jan Cober (Nederland). Voor orkestdirectie volgde hij  lessen bij Avi Ostrovsky.

In juli 2006 behaalde Geert het diploma ‘Meester in de Muziek’ aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen met grote onderscheiding. 

Hij was klarinettist bij het Clarinet Choir Walter Boeykens en het West-Vlaams Jeugdorkest én klarinetsolo bij de muziekkapel van de Grenadiers.

Hij is lesgever klarinet, saxofoon, instrumentaal ensemble, samenspel en harmonieorkest in verschillende academies. Regelmatig treedt hij op als freelance muzikant. Tevens werkte hij mee aan diverse cd-opnames. 

Als jurylid wordt Geert regelmatig gevraagd door Vlamo en door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Hij dirigeerde het “Dendermonds Symfonisch Orkest”, Het Vlaams Symfonisch orkest, en het Symfonieorkest De Lier. Momenteel dirigeert Geert de “Dynamic Symphonic Band”, het “Oost-Vlaams Symfonisch Orkest”, en het harmonieorkest “Musikalo” uit Sint-Katharina-Lombeek.

Hiernaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent voor onder andere de Chapelle De Lorraine en de Festivaria producties op het Donkmeer te Berlare.  Hij dirigeerde Anatevka, The Sound of Music, West-Side-Story, Annie, The King and I en Camelot.

Met het Vlaams harmonieorkest nam hij meerdere cd's op en speelde hij verschillende alom geprezen concerten. Met dit orkest creëerde hij de openluchtmusical "Zaad van Satan" van Bert Appermont, een productie die omwille van de muzikale uitvoeringen gelauwerd werd.

Geert was in 2001 Musical Director van de productie "Camelot" voor Music Hall.  In 2010 is Geert Musical Director van de productie “Dans der Vampieren”.