Skip to main content

Concertmeester


Saskia Van Keer

Saskia Van Keer (Leuven, 1973) begon viool te spelen op 7-jarige leeftijd bij mevr. Pas-Cleyman. Als jonge violiste behaalde ze eerste prijzen in de jeugdwedstrijden “Charles De Bériot” en de “Dexia –wedstrijd”. Ze studeerde verder aan het Lemmensinstituut in de klas van Hilde Van Keer en Eliza Kawaguti waar ze haar Meesterdiploma Viool en Kamermuziek behaalde.
Nieuwsgierig naar de Oost-Europese vioolschool, studeerde ze met een beurs van de Vlaamse Gemeenschap, een jaar aan het Staatsconservatorium van Sofia (Bulgarije) in de klas van Stoika Milanova. Hier studeerde ze af met grootste onderscheiding.

Nog steeds op zoek naar vervolmaking, behaalde ze ook het Hoger Diploma Viool aan het Franstalige conservatorium te Brussel olv Véronique Bogaerts. Tussendoor volgde ze “masterclasses” bij André Gertler en volgde ze een opleiding in de Suzuki-methode bij Jeanne Janssens. Momenteel combineert ze het geven van talrijke concerten in verschillende orkesten met het opleiden van jonge violisten. Saskia Van Keer wordt regelmatig uitgenodigd als concertmeester van jonge kamerorkesten zoals “Brabelio”, “La Passione”, “Arc-en –ciel” en “Marsyas-ensemble”. Ook speelde ze regelmatig mee met de Vlaamse Opera. Ze is lid van het Hoffmeister-trio met Wim Brabant (fluit) en Michiel Dutré (cello). Aan het Lemmensinstituut is ze concertmeester van het Symfonisch Orkest, waar ze de studenten coacht. Als vioolleerkracht is ze verbonden aan de academies van Hamme, Aalst , Zaventem en Lebbeke.



Vorige Concertmeesters

  • Hitochi Suzuki
  • Katia Nekhaichuk