Dirigent

Dirigent


Geert BaetensGeert Baetens studeerde klarinet aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij professor Walter Boeykens. Hij Behaalde er eerste prijzen notenleer, klarinet en het getuigschrift pedagogie klarinet.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel studeerde hij kamermuziek, en harmonie- en fanfaredirectie bij Jan Segers en Norbert Nozy. Hij behaalde er ook het pedagogisch getuigschrift samenspel en instrumentaal ensemble. In Nederland ging hij zich verder bekwamen bij Jan Cober.
Voor symfonische orkestdirectie volgde hij lessen bij Avi Ostrovsky.

In juli 2006 behaalde Geert het diploma Meester in de Muziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen  met grote onderscheiding. Voor klarinet behaalde hij de grootste onderscheiding.

Naast zijn activiteiten als dirigent geeft Geert klarinet- en saxofoonles aan de academies van Hamme en Dendermonde. In de beide academies dirigeert hij tevens de schoolorkesten, waarmee hij jaarlijks een groots opgezet concert geeft, namelijk 'Academie in de mix', waaraan telkens meer dan 150 leerlingen meewerken. Sinds September 2018 geeft Geert ook de cursus 'dirigeren' aan de academie te Hamme.

Momenteel dirigeert Geert twee orkesten op vaste basis: Dynamic Symphonic Band en het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest.

Hij dirigeerde de volgende orkesten: De Fanfare Volksopbeuring uit Massemen, Harmonieorkest Recht door Zee uit Hamme, Houtblazersensemble Braventi, Vlaams Harmonieorkest, Kamerorkest Groep C, Jeugdband Dynamic, Dendermonds Symfonisch Orkest, Symfonieorkest De Lier, Vlaams Symfonisch Orkest uit Mortsel, Harmonieorkest Musikalo uit Sint-Katharina-Lombeek.

Geert wordt ook als gastdirigent of musical director geëngageerd door onder ander de Chapelle De Lorraine, de Festivaria-producties op het Donkmeer te Berlare en Music Hall. Hij dirigeerde hiervoor West-Side-story, Anatevka, The Sound of Music, My Fair Lady, Camelot, Dans der Vampieren, Annie, The Wizard of Oz, The King and I en Kiss me, Kate.

Een quote: 'De muzikale successen die Meester Baetens met zijn respectieve orkesten neerzet, zijn wellicht het resultaat van zijn consistente aanpak, zijn consequent streven naar kwaliteit en muzikaliteit en zijn empathische pedagogische aanpak.'

Concertmeester

Concertmeester


Saskia Van KeerSaskia Van Keer (Leuven, 1973) begon viool te spelen op 7-jarige leeftijd bij mevr. Pas-Cleyman. Als jonge violiste behaalde ze eerste prijzen in de jeugdwedstrijden 'Charles De Bériot' en de 'Dexia –wedstrijd'. Ze studeerde verder aan het Lemmensinstituut in de klas van Hilde Van Keer en Eliza Kawaguti waar ze haar Meesterdiploma Viool en Kamermuziek behaalde. Nieuwsgierig naar de Oost-Europese vioolschool, studeerde ze met een beurs van de Vlaamse Gemeenschap, een jaar aan het Staatsconservatorium van Sofia (Bulgarije) in de klas van Stoika Milanova. Hier studeerde ze af met grootste onderscheiding.

Nog steeds op zoek naar vervolmaking, behaalde ze ook het Hoger Diploma Viool aan het Franstalige conservatorium te Brussel olv Véronique Bogaerts. Tussendoor volgde ze “masterclasses” bij André Gertler en volgde ze een opleiding in de Suzuki-methode bij Jeanne Janssens. Momenteel combineert ze het geven van talrijke concerten in verschillende orkesten met het opleiden van jonge violisten. Saskia Van Keer wordt regelmatig uitgenodigd als concertmeester van jonge kamerorkesten zoals 'Brabelio', 'La Passione', 'Arc-en –ciel' en 'Marsyas-ensemble'. Ook speelde ze regelmatig mee met de Vlaamse Opera. Ze is lid van het 'Hoffmeister-trio' met Wim Brabant (fluit) en Michiel Dutré (cello). Aan het Lemmensinstituut is ze concertmeester van het Symfonisch Orkest, waar ze de studenten coacht. Als vioolleerkracht is ze verbonden aan de academies van Hamme, Aalst , Zaventem en Lebbeke.


Lid Worden

Wil je deel uitmaken van ons orkest en kun je je wekelijks op woensdagavond vrijmaken voor de repetities in Gentbrugge, vul hier je gegevens in en wij laten je weten of er ook voor jou een plaatsje is in ons orkest.